Reafirmant el meu compromís polític

Ahir, dia 20 de març, l'assamblea local del PSC de Badalona va escollir la candidatura que ha de representar als socialistes a les properes eleccions municipals. Us faig particeps de la meva intervenció davant de l'assamblea, que lamentablement només vaig poder fer després d'una estranya votació.

Bona tarda companys i companyes,

He demanat la paraula perquè hi ha unes quantes consideracions que en aquesta important assemblea m’agradaria compartir amb tots vosaltres. Com ja sabeu no formo part d’aquesta candidatura en posició de sortida.
És davant d’aquesta realitat que el primer que vull expressar-vos avui és un sentiment de profund i sincer agraïment al PSC, al meu partit, encarnat en la suma de tots i cadascú dels militants que m’heu ofert la possibilitat de treballar durant 16 anys al servei de la ciutat de Badalona, al servei dels ciutadans i les ciutadanes d’aquesta meravellosa ciutat. Agrair-vos molt especialment que m’hagueu atorgat el privilegi de ser durant dos mandats regidor d’urbanisme, màxim quan això ha succeït en el moment en que tenien lloc els canvis més espectaculars de la història recent de Badalona.
Gràcies a tots vosaltres, gràcies al meu Partit, he pogut treballar i contribuir amb el meu esforç i dedicació a fer realitat el gran somni de l’obertura de la ciutat al mar, de la transformació del front marítim i de la construcció del port. Un projecte que al menys fora d’aquí, es considera com un dels projectes de transformació i regeneració urbana més importants de la Catalunya dels nostres dies i un model a seguir.

Gràcies a tots i totes vosaltres he tingut l’enorme privilegi de dedicar hores i hores de la meva vida a fer possible la regeneració de la trama urbana dels barris de la nostra ciutat amb intervencions tant importants com les incloses en la Llei de Barris a la Salut Alta, Llefià i la Pau; amb projectes executats com els pàrkings de la Ronda de Sant Antoni, del Riu Llobregat, de la Regalèssia, d’Alcalde Manent, d’Escultor Clarà o de la Carretera Antiga de València per esmentar només algunes de les moltes obres executades o executant-se com  la intervenció espectacular de l’espai urbà que ocupava l’antic mercat de Floridablanca, que inaugurarem en els pròxims dies. Inauguració en la que, per cert, us vull veure!

Gràcies a aquest partit he pogut dedicar el meu esforç a fer possible que allà on l’any 99 hi havien barraques tercermundistes, des de fa ja més de quatre anys hi hagi el parc de les muntanyetes i una escultura de Gerardo Rueda. De la mateixa manera que agraeixo haver pogut intervenir decididament en la generació de més de 300.000 m2 de sostre industrial en els polígons de Guixeres, Bonavista i Badalona Sud, amb tot el que això ha significat de dinamització de la nostra economia i la nostra activitat productiva.

No us preocupeu que no m’estendré en l’explicació detallada de tot allò fet. Faria falta una assemblea monogràfica o una jornada sencera de treball. Vull destacar només que totes les actuacions fetes han perseguit l’objectiu de fer realitat el que l’alcalde de BCN i amic Jordi Hereu anomena “socialisme a peu de carrer”. De fer realitat que els principis d’igualtat, solidaritat, justícia social i millora continuada de les condicions de vida es materialitzin cada dia en intervencions concretes.

Per tant, moltes gràcies per haver-me permès gaudir tots aquests anys traduint els nostres principis i objectius polítics en accions concretes. I us demano també disculpes pels errors que hagi pogut cometre en l’exercici de les meves responsabilitats. L’experiència adquirida, entesa com un tot amb lo bo i lo dolent, constitueix el millor regal que mai ningú m’ha fet; i aquest regal me l’heu fet tots vosaltres. I per això sabeu que aquesta experiència la teniu i la tindreu sempre a la vostra disposició.

Moltes gràcies també perquè després d’aquests anys de dedicació a la gestió municipal en el meu bagatge personal, polític i intel·lectual quedarà per sempre un model de ciutat i un projecte per Badalona que aspira a situar-la en el lloc que realment li correspon com a tercera ciutat de Catalunya. Una Badalona que ha d’esdevenir una ciutat singular i molt influent en el context del país i la metròpoli. Una Badalona que treballi fermament per garantir la convivència en els seus barris, per millorar en la prestació dels serveis públics que són els que garanteixen la igualtat d’oportunitats; una Badalona que gaudeixi d’una important xarxa de transport públic que connecti els diferents barris i la situï com una nova centralitat metropolitana, amb una gran estació intermodal de transport públic, que es fa possible després de desviar i soterrar el tren i de executar les previsions de les línies 2 i 1 del metro.

Una Badalona que redimensiona el seu centre per vertebrar-se millor; una Badalona que es planteja de debò convertir l’autopista en una via urbana, soterrada on sigui possible i transformada en una avinguda com la Gran Via de BCN en els trams on el soterrament no sigui possible. Una Badalona  que diu alt i clar als responsables de la Generalitat, encara que siguin del nostre mateix partit, que igual que Barcelona no acceptaria que el carrer Aragó o la Gran Via fossin autopistes enlairades que travessessin l’Eixample, nosaltres tampoc acceptem que aquesta autopista continuí trencant la nostra trama urbana com ho ha fet i ho continua fent.

Acabo! Deixeu-me només fer uns agraïments més personals a algunes persones sense les quals no hauria pogut treballar com ho he fet; gracias compañero y amigo Juan Felipe Ruiz, no tengas duda que más pronto que tarde la ciudad y el partido reconocerán tu enorme aportación al progreso de Badalona y tu gran capacidad de gestión. Gràcies al Jaume Tomàs i a tot el seu equip per l’eficàcia i la vocació de servei demostrada des de la gerència d’Engestur. Gràcies al Quim Padrós per la seva lleialtat i la seva dedicació. També gràcies al Blas Garcia i al Manel Zarallo per haver-me parat tants cops i haver-me ajudat tant a portar el dia a dia. Gràcies també a l’Eva Gómez, al Venanci Saborit, a l’Emili Mas, a l’Albert Arnau, al Toni Carretero. Gràcies als companys del Grup Municipal i als treballadors i treballadores de l’Ajuntament...Moltes gràcies a tots, sense la vostra ajuda no hauria pogut servir com ho he fet a la ciutat i al projecte socialista.

I gràcies també a tots els que des del Partit o des de molts àmbits de la ciutat avui m’heu expressat el vostre suport i la vostra amistat. Sento no haver pogut respondre totes les trucades i tots els missatges, però sapigueu que guardaré el vostre gest en el millor racó del meu cor.

I ara sí acabo! Companyes i companys, Badalona és una ciutat amb molt potencial, amb molt futur; i només els socialistes sabem com treure profit d’aquesta potencialitat. Només els socialistes som capaços de generar la il·lusió i la esperança que la ciutat necessita per creure en si mateixa i afrontar el futur. Tan sols depèn de nosaltres! Ens hi hem de posar, hem de treballar molt per aconseguir l’èxit. I en aquest esforç no tingueu cap dubte que podreu comptar amb mi, amb el meu treball, la meva experiència i la meva il·lusió. La mateix il·lusió amb la que ara fa 28 anys vaig arribar un dia a la seu del PSC, sent un noi de 15 anys. Moltes Gràcies i a guanyar aquestes eleccions!! Per Badalona i per el socialisme.   

Francesc López Guardiola
21 de març de 2007

 
     
  Portada